Denne uken høynet Norge den militære beredskapen i landet. Det er en alvorlig sak, mener Den politiske situasjonen. Og absurd. Men det er heldigvis langt igjen til krig.

Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen er vertskap i Dagens Næringslivs podkast Den politiske situasjonen.
Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen er vertskap i Dagens Næringslivs podkast Den politiske situasjonen. (Foto: Fartein Rudjord)

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) kunne notere seg rød valgseier med et nødskrik i tolvte time onsdag morgen. Hennes parti Socialdemokratiet fikk 27, 5 prosent av stemmene og har ikke vært så stort på 20 år. Så det går altså an å vokse som sosialdemokratisk styringsparti i regjering til tross for krig og energikrise. Danmark har ikke engang noen rekordhøye gasspriser å smøre seg inn med.

Hva er det som gjør at regjeringen Støre gang på gang noterer all time low på meningsmålingene, når regjerings-søsterpartiet i sør gjør det så bra? Frithjof tror det er fordi det er umulig å forstå hva regjeringen vil. Eva lurer på om danskene har latt seg fullstendig rive med av Mette Frederiksens «meg eller kaos»-retorikk.

Også hjelper det nok at den borgerlige opposisjonen i Danmark er i full oppløsning. Mens her vokser Ernas Høyre seg stadig større og mer solid.

Hør podkasten her:

Eller hvor du vil. Last ned, lytt, lær, del og abonner! Vi er ute med ny episode hver eneste torsdag.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.