Han mener det samlede skattetrykket er blitt for høyt, og tar dermed til orde for en reversering av sin egen regjerings politikk. Friske takter før Senterpartiets landsmøte. Borten Moe regner med flertall for sin nærings- og høyrevennlige resolusjon. Alt i alt er Senterpartiet overraskende lite splittet til tross for at det går så dårlig med det rødgrønne regjeringsprosjektet.

Politisk redaktør Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde.
Politisk redaktør Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde. (Foto: Mikaela Berg)

Det er absolutt ingenting som tyder på at de vil bryte samarbeidet og melde overgang til blå side, i hvert fall ikke nå. Det samme gjelder SV. Partiet koser seg utenfor regjering, med solid oppslutning og betydelig påvirkningskraft. Det knytter seg spenning til valg av en nestleder, men bortsett fra det ser farvannet smult ut. Nato-spørsmålet er trolig avklart, og partiets nyvalgte leder Kirsti Bergstø vil holde seg for nesen og si: Ok, da.

Sp og SVs landsmøter vil bekrefte staus quo: Senterpartiet liker seg innenfor og SV trives utenfor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

Redaktører

Kontakt

Tips oss