Det kom som et sjokk på hele nasjonen da LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) døde natt til tirsdag. Det passer ikke hvemsomhelst å lede en gammelmodig, paradoksal og på samme tid viktig, mastodont som LO. Gabrielsen hadde mange av egenskapene som skulle til.

Og fra Høyre lekket det ut en nyhet fra partiprogrammet denne uken: Partiet gir nå opp kampen mot formuesskatten! Hva? Nei da. Men de vil ikke lenger fjerne all formuesskatt, kun den fra såkalt «arbeidende kapital». Det vil blant annet si aksjer.

Eva Grinde og Frithjof Jacobsen lager hver uke podkasten Den politiske situasjonen.
Eva Grinde og Frithjof Jacobsen lager hver uke podkasten Den politiske situasjonen. (Foto: Fartein Rudjord)

Så steinrike folk med formuen sin i aksjer vil slippe å skatte av den, hvis Høyre får viljen sin. Dermed var veien kort for Aps Eigil Knutsen til å proklamere fra Stortingets talerstol at: Høyre Exit- gutter = sant. Enkel og effektfull retorikk som det er lett å mislike.

Disse temaene får du høre mer om i Den politiske situasjonen, DNs ukentlige podkast om politikk med Frithjof Jacobsen og Eva Grinde.

Last den ned på Spotify her.

Eller hvor som helst du foretrekker å høre dine podkaster. Ikke glem å trykke abonnér!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.