Onsdagens gjenåpningstale fra statsministeren til Stortinget, ga få klare svar til tiltakstrøtte nordmenn. Med alle forbeholdene skrellet vekk sto det bare igjen en firetrinns, prioritert rekkefølge av tiltakslettelser. Men ingen datoer. Og ingen mål på hvilket smittetall, R-tall eller vaksinasjonsnivå som åpner døren mellom ett trinn og den neste.

I Danmark har de gjort det annerledes, med konkrete datoer og bruk av vaksinepass. Der har opposisjonen i større grad krevd å få være med å bestemme. I Norge har opposisjonspartiene egentlig vært overraskende føyelige og spake. «Den politiske situasjonen» har flere teorier om hvorfor de sitter såpass stille i båten.

Hør siste episode i spilleren over, eller gå inn på Spotify, Itunes eller hvor som helst der du hører på podkast.

Og: Ikke glem å abonnere. Da kan du automatisk få varsel hver gang en ny episode er ute.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.