Senterpartiet driver med en dieselpopulisme som kommer til å bli retro om få år, sa Aps klimapolitiske talsperson Espen Barth Eide på Dagsrevyen. Dermed gikk to stykk avisredaktører i henholdsvis Bergen og Tromsø, rett i taket. De mener Barth Eide har null troverdighet som Aps klimastemme i distriktene. Men hvor overbevisende er argumentene?

Dieselpopulisme-feiden har også fått politiske konsekvenser. I Senterpartiet har grønne krefter sittet stille i båten mens partiet har svingt seg opp til de store høyder på hva Kjersti Toppe har beskrevet som «Frp-light». Kanskje ser vi et skifte nå, der også partileder Trygve Slagsvold Vedum må ta hensyn til flere enn seg selv og dem han til enhver tid drikker kaffe med.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.