Når partiene spiller ut lovnader om exit-skatt, ferieuker og sykepleieløft er det god grunn til å ikke tro på dem. De mener det, ok, men drevne som de er, vet de selv godt når løftene aldri kommer til å bli noe av. Hvorfor kjører de på mot bedre vitende?

Det kan være ekte, politisk overbevisning: Nordnorge-banen er vel anvendte milliarder, det er god samferdselspolitikk, alt hensyntatt. Det går sikkert an å mene det.

Eller snakker vi om gode gammeldagse markeringsbehov: En uke ferie til småbarnsforldrene er veldig konkret, da. KrF er der for deg, liksom, for familien, for valgfriheten. Det kan også være fint å ha et par urealistiske landsmøtevedtak å bytte bort ved et fremtidig regjeringsforhandlings-bord

Dette borer vi i, i ukens episode av Den politiske situasjonen. Og litt i NHO og LOs tro på at oljeindustrien på mirakuløst og sømløst vis skal trylle seg om til grønn industri, bare vi ikke trapper ned, men fortsetter å lete, lete, lete. Henger det på greip?

Hør podkasten her:

Eller plukk den opp på Spotify, Itunes eller hvor som helst ellers du foretrekker å lytte til podkast. Trykk abbonnér og den kommer til deg automatisk hver uke!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.