SV og regjeringen har halt i land et budsjett for 2023. Der fikk SV gjennomslag for diverse små påslag til utsatte grupper. Pengene henter de blant annet fra økt utbytte i Statkraft. Men mest støy ble det rundt SVs store oljeseier, som knappest kan kalles en seier. Partiet fikk gjennomslag for å utsette utlysning av 26. konsesjonsrunde ut stortingsperioden. Det får egentlig ingen alvorlige konsekvenser.

Og hvem er egentlig mest pubertal: Ola Borten Moe eller studentene? Statsråd for forskning og høyere utdannelse, fortsetter å terge på seg folkene i egen sektor. Nå er det studentene som føler seg misforståtte og ved Universitetene i Bergen og Oslo nekter de Borten Moe å komme på besøk. «Litt pubertalt», mener ministeren.

Lytt til podkasten her:

...eller hvor som helst ellers, der du foretrekker å høre dine podkaster. Lytt, last ned, del og spre det glade budskap om at det finnes en gratis politisk podkast fra Dagens Næringsliv!

Vertskap: Politisk redaktør Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eva Grinde og Frithjof Jacobsen.
Eva Grinde og Frithjof Jacobsen. (Foto: Fartein Rudjord)