Sverige og Finland har vraket egne sikkerhetspolitiske dogmer på rekordtid, og til høsten er de etter alle solemerker medlemmer av Nato. Alliansen må bare forsere en tyrkisk hinderløype først. Dette bør gi grobunn for en ny EU-debatt i Norge, mener DNs kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen.

Eva Grinde og Frithjof Jacobsen er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen.
Eva Grinde og Frithjof Jacobsen er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen. (Foto: Mikaela Berg)

De diskuterer også forskningsminister Ola Borten Moe brutale avsettelse av styret i Norges forskningsråd. Hva er Senterpartiets nestleder motiver for å gjøre det? Han er ikke redd for å gjøre seg upopulær, og i sektoren mumles det om mistillit som følge av sjokkbehandling og budsjettkutt.

Men forskningssektoren bør kanskje lese eventyret om Peter og Ulven? For når de skriker om krise og akutt behov for mer penger, er det som om alle har hørt det veldig mange ganger før …

Lytt til Den politiske situasjonen, DNs ukentlige podkast om politikk her:

https://embed.acast.com/f6006cc3-2278-4017-b9ca-35d6e229e7fd/6286485648bbb600123480ac

eller hvor enn du foretrekker å lytte til dine podkaster. Lik, del og abonner!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.