Forskningminister Ola Borten Moe og finansminister Trygve Slagsvold Vedum er såre fornøyd med fangsten etter å ha kuttet seks milliarder i prosjekt «campus NTNU». Intet mindre enn en halvering, og det uten at noen blir særlig sure.

Men det skal mer til å holde renten i sjakk. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache varslet torsdag dobbelt rentehopp. For mange med mye lån, betyr det strammere livrem. Særlig for vanlige folk, de som i følge Trygve Slagsvold Vedum kommer til å få det litt bedre til neste år. Akkurat nå er det lite som tyder på at han får rett.

Lytt til podkasten her...

...på Spotify, Itunes, eller der du foretrekker å høre dine podkaster. Lik, del og abonner!

Eva Grinde og Frithjof Jacobsen
Eva Grinde og Frithjof Jacobsen (Foto: Mikaela Berg)

Den politiske situasjonen er en podkast om politikk fra Dagens Næringsliv med politisk redaktør Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde.

Ute (nesten) hver torsdag!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.