Det aller mest spennende i høstens valg er hvordan det går med Senterpartiet. For det første om de holder på tyvgodset fra høyresiden, og sikrer rødgrønn seier. Det begynner de fleste å tro på. For det andre: hvordan vil maktbalansen Ap-Sp se ut når alle stemmene er talt opp?

Det kan se ut som Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har startet krig nummer to allerede, når han velger å bruke valgkampåpningen på å hamre løs på Arbeiderpartiet.

Hør ny episode av den politiske situasjonen her:

Eller gå inn på Itunes, Spotify, eller hvor du måtte foretrekke å høre dine podkaster. Et råtips er å abonnere, så får du varsel automatisk hver gang det er en ny episode ute!

Politisk redaktør Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde følger politikk og valgkamp tett i podkasten Den politiske situasjonen
Politisk redaktør Frithjof Jacobsen og kommentator Eva Grinde følger politikk og valgkamp tett i podkasten Den politiske situasjonen (Foto: Mikaela Berg)

Det er også ti år siden terrorangrepet på regjeringskvartalet og på Utøya. AUF og de andre ungdomspartiene har greid å lage et nytt og bedre klima for hvordan Utøya-terroren kan debatteres.

Kanskje var det nødvendig at det gikk litt tid. Nå fungerer hverken ufine angrep på høyresiden eller overspente reaksjoner à la Fabian Stang (H) lenger. Det tjener alle på. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.