Hun slipper dermed unna, men ikke uten en ripe i lakken. For hvordan skal stortingspolitikere stole på at hun forteller hele sannheten ved neste korsvei? Mehls forklaring er at hun mente informasjonen utgjorde en sikkerhetsrisiko. Hun sier hun har forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som hun mener er klokt. Ganske anvendelig kriterium, for politikere som vil sno seg unna der!

Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen.
Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen. (Foto: Mikaela Berg)

Og i Arbeiderpartiet har energiutvalget lagt frem sitt krav til partiet om lavere strømpriser. De snakker med utestemme om at noe må gjøres, men foreslår relativt ufarlige tiltak, som stort sett består av anmodninger om å vurdere. Det spørs om det er nok til å dempe gemyttene i Nidaros.

Hør episoden her:

Bruker du Spotify, finner du episoden her.

Hører du via Iphone, trykker du her.

Eller gå inn på din podkastapp-favoritt, søk etter «Den politiske situasjonen» – og lytt, lik og abonner!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.