Alt tyder på at Jens Stoltenberg har sendt opp en meget vellykket prøveballong. Plutselig er navnet hans på alles lepper som kandidat til ny sentralbanksjef. Men hans politiske bakgrunn kan vise seg å bli for problematisk. Eller er også finansdepartementet i stand til å bli starstruck, slik Norges banks styre ble, da selveste Nicolai Tangen meldte seg på som oljefondsjef?

Eva Grinde, Kommentator og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen. En ukentlig podkast om politikk fra Dagens Næringsliv.
Eva Grinde, Kommentator og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen. En ukentlig podkast om politikk fra Dagens Næringsliv. (Foto: Fartein Rudjord)

Aller siste skudd på politikerbiografi-stammen er signert Siv Jensen. Hun begår et lettlest og underholdende faderdrap på Carl I Hagen. Det er et forståelig behov, men hvor bra er det for hennes sobre ettermæle å dundre løs med karakteristikker som nedrig, liten og løgner? Hagen viser seg jo gjerne fint frem uten hjelp av merkelapper.

Mer om dette i den sylferske episoden av Den politiske situasjonen. Lytt til episoden her:

eller på Spotify, Itunes eller hvor enn du foretrekker å høre på dine podkaster. Lik, del, spre ordet og abonnér gjerne!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.