Erna Solberg holdt en landsmøtetale full av krigsmot og selvtillit. Så sitter hun også fortsatt på toppen av et parti i vekst. Det kan se ut som det er Høyre som får styringstillegget i den krisen verden befinner seg i, der kortene for tiden deles ut på nytt.

Men en ny fullskala EU-debatt vil hun ikke ha nå. Men det ville Landsmøtet! Og tidligere utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide også, selv om hun gjorde sitt til å spille det ned.

Senterpartiet fortsetter å synke. Det har mange forklaringer. I tillegg til ytre uflaks spiller en dysfunksjonell finansminister, en 20 år gammel damegarderobe og begrepet Oslo-eliten, inn. Vedum får ikke til å eie sin nye rolle, og mangler troverdighet når han fortsatt lover at alt skal bli bedre for vanlige folk.

Er ikke det mektige embedsverket i Finansdepartementet i stand til å spille ham god, eller vil han rette og slett ikke høre? Vi prøver oss på noen svar i denne ukens episode! Hør den her:

...eller der du foretrekker å lytte til dine podkaster. Lik, del og abonnér så er ny episode i din innboks hver torsdag (minus skjærtorsdag, for da er det ferie). GOD PÅSKE!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.