Fylkesreformen startet dårlig for Solbergregjeringen med flere svært upopulære tvangssammenslåinger. Så fulgte Senterpartiet opp med valgløfte om oppløsninger til alle nye storfylker som lengtet tilbake. Også regjeringskamerat Ap gikk inn for denne for denne dyre reversen.

Nå ser miseren ut til å skape intern strid i regjeringen, etter at Akershus Ap der to Ap-statsråder sitter i styret, har gått eksplisitt imot oppløsning. I aller verste fall kan det bli regjeringskrise, men det tror vi strengt tatt ikke. Dette må de klare å løse.

Høyres evige nummer to, Jan Tore Sanner, går av som nestleder i Høyre etter 18 år. Kanskje blir podkast-paret Tina Bru og Henrik Asheim, også det nye nestleder-paret. Eller er de for like politikertyper?

Og sist men ikke minst: Frithjof forteller om sist ukes sirkusopplevelser i kringkastingen, der han møtte en kollega fra nord til duell og innkasserte adskillige popkorn-poeng. Han er ikke helt fremmed for å kalle det hele en hanekamp. Bare litt.

Hør episoden her:

Eller der du liker å høre på dine podkaster.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.