Mye tyder på at helseminister Ingvild Kjerkol fortsatt ikke har lyst til å være koronaminister. Hun virker ubekvem og lite overbevisende når hun skal forsvare upopulære tiltak. Kunnskapsminister Tonje Brenna derimot, tar lærernes sutrekonge Steffen Handal på strak arm, når han mener det er ulogisk og uforståelig at lærerne må ha fritidskarantene, men ikke jobbkarantene (i likhet med alle andre).

Men en svale gjør ingen sommer, og nå renner de inn, målingene som viser svart på hvitt at regjeringen sliter. Alvorlig. Ap nærmer seg 20 prosent -tallet igjen og Sp kryper under ti. Det er uvanlig at ikke folket støtter opp om sine ledere i en nasjonal krise. Men det kommer selvfølgelig an på krisehåndteringen.

Hør årets første Politiske situasjon her:

eller på Spotify, Itunes eller der du måtte foretrekke å finne dine yndlingspodkaster.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.