Kanskje handlet det mest om å dukke Ap-leder Jonas Gahr Støre, da LO-leder Peggy Hessen Følsvik i sin åpningstale til LO-kongressen mandag forlangte SV inn i regjering. For det ligger ikke på noen måte politisk til rette for noe slikt. Ideen ble også skutt behørig ned i løpet av kort tid av alle de tre impliserte partier, særlig Senterpartiet.

Den politiske situasjonen mener LO kan ha hatt et behov for å minne om at den mektige organisasjonen ikke fornøyd med den politiske situasjonen … (pling).

Venstreleder Guri Melby seiler opp som norsk politikks største hauk. Mer enn noen annen politiker har hun markert seg sterkt og klart i Ukraina-konflikten. Mer våpen og hjelp raskere, sterkere reaksjoner og strengere sanksjoner. Det har vært partiets ledetråd.

Hør mer om hvorfor og hvordan i ukens episode av Den politiske situasjonen her:

https://embed.acast.com/f6006cc3-2278-4017-b9ca-35d6e229e7fd/6298cecc1d33b00012ecb2d8

eller på Spotify, Itunes eller der du foretrekker å lytte til podkastene dine.

Lytt, lik, del, og abonnér!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.