Regjeringen har inntatt Klækken for å lage sitt første statsbudsjett fra bunnen. Der skal de knekke en gedigen pedagogisk nøtt. Folk flest har fått dårligere råd, men pengene strømmer inn til staten. Og vi må ….stramme inn og «snu på krona». Det spørs om dette vil gjøre underverker for den allerede skrantne oppslutningen.

Hans Henrik Klouman var juridisk direktør i i Equinor frem til 2019. Da bla han avsatt og mistet også ansvaret som såkalt
Hans Henrik Klouman var juridisk direktør i i Equinor frem til 2019. Da bla han avsatt og mistet også ansvaret som såkalt "compliance-ansvarlig". (Foto: Javad Parsa)

DN avdekket i helgen hvordan Equinors juridiske direktør Hans Henrik Klouman, i 2019 ble tatt av jobben etter å ha vært kritisk til utenlandsprosjekter. Stortingspolitikere vil undersøke saken nærmere, men næringsminister Vestre kjøper foreløpig Equinor-ledelsens forklaring om at dette er en personalsak. Det holder ikke.

Næringsminister Jan Christian Vestre vil ikke blande seg i en
Næringsminister Jan Christian Vestre vil ikke blande seg i en "personalsak" i Equinor. Foreløpig. (Foto: Per Thrana)

Hør podkasten her:

...eller et annet sted der du pleier å høre på podkaster. Lik og del, som det heter. Og abonnér, så får du poden automatisk inn i systemet hver uke. (Nesten alltid) på torsdager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.