En ren Høyre-Frp-regjering er mest sannsynlig, sier høyreleder Erna Solberg denne uken, og viser til dagens meningsmålinger. Og begge de blåblå partiene vokser. Høyre har bykset fra 19 til 27 prosent siden valget. Frps mer beskjedne, men betydelige vekst fra 11,5 til 14, 5 (pollofpolls), har til nå litt under radaren. Men trenden er klar.

Jonas Gahr Støre åpner for to nestledere i Ap. Det skal bestemmes på landsmøtet i 2023. Dermed er det duket for nye maktkamper og ikke minst: nye lederspekulasjoner. På vei inn i ferien benytter Den politiske situasjonen anledningen til å se inn i spåkulen. Lytt til episoden her:

...eller hvor som helst der du lytter til podkaster. Lik, del og følg oss. Podkasten er gratis, og du trenger ikke være DN-abonnent!

Og notabene: Det er kanskje ferietid, men det blir ikke stille på denne kanalen. Her vil vi i sommerukene legge ut den beste DN-journalistikken i nytt format, lest inn av skuespillere. Det er bare å glede seg.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.