Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringsmannskapet hans, er i bedre form enn på lenge. Prisnivå og renter ser ut til å stabilisere seg, og kanskje kommer fastpristilbudene på strøm ned i noe bedriftene kan akseptere. Og så lenge ikke prisene løper helt løpsk, står ikke det europeiske strømsystemet så laglig til for hugg, heller.

Støre, Vedum og Vestre gjør lurt i å stå på sitt, selv om det er upopulært, mener Den politiske redaksjonen. De må ikke la seg lure ut på populistisk milliardgave-galei, bare fordi NHO-maser og Høyre utnytter situasjonen.

Vertskap i Den politiske situasjonen er Eva Grinde, kommentator, og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør.
Vertskap i Den politiske situasjonen er Eva Grinde, kommentator, og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør. (Foto: Fartein Rudjord)

Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe derimot, kjører sitt eget løp i energipolitikken. Da regjeringen feiret nye hydrogenavtaler med Tyskland fredag, duret Senterpartiets nestleder i vei på Facebook. Han mener hydrogenproduksjon i Norge er å hive knappe norske kraftressurser «rett i dass».

Ingen toneangivende røster hevet den i hans forsvar. Etterpå lusket han også ut i mediene med halen mellom bena, og angret litt på ranten. Men uten å virke veldig overbevisende.

Vi kommer ut hver torsdag. Lytt, del og abonner!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.