Hva skjedde med det en gang så grønne Senterpartiet? «Dieselpopulisme» og vindmøllemotstand gjør at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum nå fremstår som en klimasinke. Men også i mindre spektakulære Sp-saker vinner næring og arbeidsplasser over klima. Om det fortsatt finnes noe grønt engasjement i senterpartirekkene utover pliktstøtte til Parisavtalen, holdes den godt skjult.

Dermed har også avstanden til SV økt. Vedum vil gjerne vinne valget, men har fullstendig berøringsangst overfor sin tidligere regjeringskamerat. Oljeskiftet forklarer en del og i forlengelsen av dette, kulturkrasjet med storbyakademikerne i SV.

På helgens landsmøte skal Vedum gjenta det igjen: Senterpartiet vil danne regjering med Ap, og bare Ap. Mener han rett og slett alvor?

Hør podkasten her:

Eller på Spotify, Itunes eller andre steder der podkaster bor.

Lytt, og hvis du liker det du hører: Abonnér og spre ordet! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.