Gassnæringen har fått en ny rolle som Europas redningsplanke. Enkelte typer gass er også definert som grønn energi, i EUs såkalte taksonomi. Stemningen på Energimessen ONS i Stavanger denne uken, tyder på at kombinasjonen etisk OG styrtrik, passer bransjen bra.

Og mens den norske stat kan notere seg astronomiske inntekter, må regjeringen stramme inn på neste års budsjett. Det er sentralbanksjef Ida Wolden Baches skyld. Nei da. Men hun og renteutvalget hennes i Norges Bank, setter ratt opp renten raskere enn planlagt, om de ikke er fornøyd med budsjettimpulsen.

Til slutt i podden kan vi by på en liten disputt om hvorvidt nordmenn flest har noe å gå når det gjelder å kutte i strømforbruket. Eva mener ja. Frithjof mener nei.

Lytt her:eller på andre gratis-plattformer der du pleier å lytte til podkaster!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.