For tredje gang på like mange måneder la regjeringen onsdag frem sine planer for utbygging av vindkraft. Støre og kompani har tidligere fått kritikk for å være for pinglete, men nå begynner målene å anta hårete dimensjoner.

Verden trenger fornybar kraft, men skal Norge bygge ut til en hvilken som helst pris? Njæææh, ikke så sikker, mener Den politiske redaksjonen.

Planene er så svære at selv Senterpartiet holder døren åpen for kabler både hit og dit: Her blir det strøm til alle. Mange spørsmål står ubesvart, og viktigst: Hvor avhengig blir utbyggingen av subsidier og hvordan sikre lønnsomhet på lang sikt?

Meningsmålingene fortsetter å sende Høyre til himmels og Senterpartiet til bunns. Men det kan være statsminister Jonas Gahr Støre endelig har greid å skaffe Arbeiderpartiet noen krigspoeng. Med krigen i Ukraina får han tross alt vist seg frem i sin paradegren: Utenrikspolitikk.

Hør episoden her:

...eller lytt der du foretrekker å høre dine podkaster.

Den politiske situasjonen er ute med ny episode hver torsdag. Last ned, abonner, lik, del og spre ordet! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.