DNB Markets starter dekning av RCCL og gir aksjen en kjøpsanbefaling og et kursmål på 260 kroner. Torsdag handles aksjen til rundt 200 kroner. Meglerhuset mener aksjen RCL handles til en rabatt på 22 prosent mot sammenlignbare selskaper, noe som gir en oppside på 30 prosent til kursmålet på 260 kroner, skriver TDN Finans.

DNB Markets ser stor oppside grunnet flåtemodernisering og kostnadsforbedring.

-Vi venter en forbedring i netto yield på ni prosent over de neste tre årene og at kostnadene holdes tilbake. Dette vil bedre eps med 150 prosent for perioden, skriver meglerhuset i analysen.

DNB viser til økningen i netto yield i perioden 2002-2008 hvor driftsresultatet var preget av høye kostnader. De tror RCCL har gjort en god jobb med å kontrollere og effektivisere driften, skriver nyhetsbyrået TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.