Genève, Sveits: Lamborghini har aldri vært noe bilmerke for hvermannsen. Men nå har de etterhvert blitt mer og mer eksklusive. De lager fremdeles rå superbiler, men i det siste har de også laget enda mer eksklusive varianter i få eksemplarer. Og alle er de av det slaget som får hårene til å reise seg på oss bilinteresserte.

Mandag kveld avduket de sin nye, og svært eksklusive Veneno. Bilen er en feiring av Lamborghinis 50 års jubileum. En bil bygget i karbon, med en V12-motor på 750 hestekrefter.

Det gjør at den klarernull til 100 km/t på kun 2,8 sekunder, og den har en toppfart på 355 km/t.

En imponerende bakende.
En imponerende bakende. (Foto: Embret Sæter)

Imponerende selvsagt, men å beskue den i levende live, og ikke minst høre de 12 sylinderene tenne, er virkelig en opplevelse. For en lyd! Og for en look! Den skrikende lyden levner liten tvil om at dette er en virkelig sinna superbil.

Man kan selvfølgelig diskutere om det er pent eller ikke, men at det er rått, er det neppe noen som sår tvil om.

Bilen skal kun bygges i tre eksemplarer, men det er ingen vits å starte sp#229en til de tre millioner euroene den koster (før avgifter), for de tre har allerede funnet sine eiere.

Dette er bare èn av en lang rekke superbiler som lanseres her i Genève. Her kan du se bildeserie med noen flere.

Følg med på DN.no for flere nyheter fra bilutstillingen i Genève.

Kantete, men effektivt.
Kantete, men effektivt. (Foto: Embret Sæter)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.