Shippinginvestor og hotelleier Rolf Wikborg (55) og konen Mette (55) står bak salget av den hittil dyreste eiendommen som noensinne har vært annonsert på nettrubrikk-tjenesten finn.no.

For minimum 120 millioner kroner kan bedrestilte kjøpere få fem mål tomt, en boligmasse på rundt 1000 kvadratmeter, sjøhus, utendørs svømmebasseng og strandlinje med utsikt over innseilingen til Oslo.

Har forlatt redet
Eiendommen «Blaasenborg», som er konens barndomshjem, har vært tilholdsted for familien siden de vendte tilbake fra USA for elleve år siden etter 16 år ute.

Nå har de tre voksne sønnene flyttet ut.

Investoren forklarer samtidig at han har lyst på et enklere liv, ettersom mye av tiden går med utenlands mellom shipping og offshorevirksomhet, skriver VG mandag.

- Det er det jeg alltid har drevet med og skal bruke mer tid på, men som krever mye reising, og da er det vanskelig å klippe gresset på en slikt stort sted, sier han til avisen.  

- Har ikke hastverk
Paret eier og styrer samtidig flere hoteller på vestlandet gjennom selskapet Mountainfjord (se faktaboks) som krever sitt.

Wikborg avviser imidlertid at han vil gjøre sogning av seg.

Han bekrefter overfor VG å ha kjøpt bolig et annet sted i Oslo.

- Vi har lyst til å reise og oppleve nye ting, og har som mange vet kjøpt hoteller i vakre Sogn hvor vi bruker mye tid. Vi skal flytte til sentral beliggenhet når vi har solgt, men vi har ikke hastverk, sier investoren.

Kostbar romantikk
I et tidligere intervju med Dagens Næringsliv erkjenner Wikborg at hotellsatsningen kanskje var farget av mange år i utlandet.

- Etter å ha bodd 16 år i USA, ble jeg grepet av det nasjonalromantiske. Når en kommer utenfra så ser en naturen med nye øyne, uttalte han til DN i oktober ifjor.

Hotelldriften har imidlertid ikke blitt like romantisk.

- Jeg har ikke fått den inntjeningen jeg hadde håpet på. Derfor måtte jeg selge meg ut av shippingfinansene for å dytte inn mer penger, sa Wikborg den gang.

Stor boligmasse
Investorens svigerfar og hustruen har også holdt hus på eiendommen, ifølge VG.

Nå blir det mindre boliger på alle, ifølge investoren.

Plassen hittil har vært enorm.

Hovedbygningen, opprinnelig fra 1899 og siden modernisert, er på 700 kvadratmeter.

I tillegg er det bygget en moderne sidebolig på nærmere 300 kvadratmeter på egen utskilt tomt, pluss en byggklar boligtomt på nærmere 800 kvadratmeter.

Alt kan medfølge, opplyser eiendomsmegler Torbjørn Ek til DN.no.

- Så eksklusivt er det
Ek står for salget av eiendommen, som han kaller en mulighet som kun dukker opp hvert tiende til femtende år.

Megleren har klokkertro på at eventuelle interessenter vil mene det sammen.

- Jeg kan helt stille og rolig si til enhver kjøper, værsågod, gå og let, dere finner ikke makan. Hvis dere vil ha det jeg byr frem her så tar du det, så eksklusivt er det , uttalte Ek til DN.no i helgen.

Huk-nabo
Bygdøy-eiendommen i Schiøttsvei er nabo til den ikke ukjente «vaske-Bakke-villaen», som grenser til Huk, Oslofjordens kanskje mest populære offentlige badestrand.

Da villaen ble lagt ut for salg høsten 2005 sørget Regjeringen for å sikre seg eiendommen for 30 millioner kroner.

Etter å ha skilt ut strandlinjen som en utvidelse av den offentlige badestranden, ble boligen så solgt for 25,5 millioner kroner.

I kulissene for transaksjonen stod heller ikke ukjente ABG Sundal Collier-sjef Knut Brundtland.

Hadde opsjon
I forkant av salget hadde Wikborg en opsjon på Bakke-villaen og planen var at han skulle få en ti meter bred «korridor», som utvidet hans tomt.

Til gjengjeld skulle Oslo kommune få 90 meter strandlinje og utvidede friarealer fra Bakkes tomt til resten av Huk, for 10 millioner kroner.

Men, slik gikk det altså ikke.










Kilde:Dagens Næringsliv

Les også:
Slik skapes et boligkrakk i Norge


<b>Nordea-rapport om utsiktene i norsk økonomi: Nå sakker det av!</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.