Da Kaupthing sendte ut en pressemelding onsdag morgen om at finansnestoren Jan Petter Sissener trekker seg som leder i meglerhuset Kaupthing Norge og som global aksjesjef begynte ryktene å svirre.

Det er tidligere kjent at Kaupthing ville holde tilbake 20 prosent av bonusen til flere av de ansatte på meglerbordet i Oslo. Et av ryktene gikk på at Sissener skulle ha kjempet for at de ansatte skulle få hele bonusen i kontanter og ikke skulle bli påtvunget aksjer i selskapet.

Les også: Bonusbråk i Kaupthing

- Ikke akseptabelt
- Det er ikke riktig. Men det stemmer at rammebetingelsene for de ansatte ble endret på en måte som jeg ikke kunne akseptere, sier Sissener som ikke vil utdype på hvilken måte rammebetingelsene ble endret.

Lojale ansatte
- Da du sluttet i Alfred Berg fikk du følge av både meglere og analytikere. Tror du dette skjer denne gangen også?

- Jeg har vært veldig heldig hele livet, og hatt betydelig grad av lojalitet hos mine ansatte, og jeg håper at våre veier krysser igjen når jeg har funnet ut hva jeg skal gjøre, sier Sissener på telefonen fra London.

Han har tilbragt de siste dagene i London for å ha møter med ledelsen i Kaupthing.

Han karakteriserer avslutningsprosessen med Kaupthing som en prosess som har gått veldig fort.

Siden nyheten ble kjent i dag tidlig har telefonen hans ikke stått stille og hovedpersonen sier han har mottatt rundt hundre smser så langt onsdag.

Han avviser påstander om at han skulle ha hatt en toårsavtale som gjorde det gunstig å gå nå.

- Jeg har ikke hatt noen toårsavtale. Jeg hadde et vesentlig lenger perspektiv på mitt engasjement i Kaupthing enn to år, hvis ikke hadde jeg ikke dratt så mange mennesker over.

Vil tenke seg nøye om
- Jeg tror ikke det vil mangle på tilbud når jeg bestemmer meg for å gå videre. Men jeg skal tenke meg nøye om før jeg tar neste jobben, sier finansmannen som nå skal på ferie.

- Har du fått noen tilbud på telefonen i dag?

- Du har nok rett i at jeg har fått noen tilbud på sms, sier Sissener.

Da Sissener startet Kaupthing i Norge i 2005 satt han seg hårete mål. Kaupthings meglerhus skulle bli blant de fem største i løpet av tre år, og av blant de tre største i løpet av fem år.

- Er det vemodig å slutte uten å ha nådd de kvantitative målene du satt da du tiltrådte?

- Nå er det ingen strategi som ikke endres underveis, men det er klart det er vemodig når man har stått på døgnet rundt for å få butikken til å gå. Ikke minst er det vemodig i forhold til de ansatte, avslutter Sissener.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.