Ice startet ganske bra, og var nest best i fjorårets Oslo- test av mobilt bredbånd. Men i motsetning til fjorårets taper, Netcom, har de ikke blitt bedre.

Faktisk har vi opplevd manglende dekning svært mange steder, også steder vi har fått god hastighet før. Trolig må nettverket deres øst i sentrum ha vært nede i Oslo i deler av testperioden. Men selv hvis vi ser bort fra dette er det lite som tyder på oppgradering, og vi opplevde ustabilitet og problemer med å koble oss opp mange steder.

Dette stemmer dessverre altfor godt med selskapets finansielle situasjon, som ikke har vært god det siste året. Det har trolig ikke blitt investert nok, og det merkes.

Les vår test: Norges beste mobile bredbånd

Vi holder muligheten åpen for at det kan være tekniske problemer med våre tre testmodemer, men i så fall må de ha sluttet å virke iløpet av en av testdagene. Vi prøvde de fleste kombinasjoner, med to ulike pc-er, to modemer og reinstallert programvare, uten effekt.

Ice er et meget interessant produkt, med gode hastigheter i områder der ingen andre gir annet enn minimumsfart. Men slik det nå er kan du ikke ta med dette et nytt sted og regne med å få dekning. Det er for varierende.

Derfor må man håpe at selskapet snart får en skikkelig pengetilførsel fra eierne, eller kjøpes av noen som kan satse friskt igjen.

Slik Ice nå fremstår kan det være interessant for folk med hytte i områder der Ice gir mye bedre hastighet enn konkurrentene. Men hvis du ikke helt vet hvor du skal bruke dette, vil konkurrentene gi sikrere nettilgang.

Grunner til å velge Ice: Dette nettet trenger trolig investering i flere master for å gi god nok stabilitet og hastighet over alt. Men hvis du ferdes mye i områder der Ice er bra, kan dette være flere ganger raskere enn Telenor og Netcom. Særlig hytteeiere utenfor de store skisentrene kan oppleve skikkelig bredbånd med Ice, mens Telenor og Netcom maksimalt gir 200 kb/s, kanskje mye mindre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.