Telenors mobile bredbånd gir et meget solid inntrykk på alle områder. Det overraskende med Telenor er at de ikke har blitt dårligere. Da vi begynte testingen i fjor var nemlig turbo3g-nettet deres helt nytt, med svært få kunder. Nå finnes det over hundretusen andre kunder å dele kapasiteten med, men vi får fremdeles konsistent høye hastigheter.

Les vår store test: Gå tilbake til testen.

I byene kan man svært ofte regne med å få over 1000 kb/s med Telenor, som vi regner som en god mobil bredbåndslinje. Den kan de fleste fint bruke til vanlig arbeid.

Reiser man ut av byene vil hastigheten falle kraftig, fordi turbo-3g bare er bygd ut i byer, tettsteder og i noen hytteområder. Telenor-kunder blir dermed satt over på mer bedagelig edge-hastighet, som maksimalt gir rundt 200 kb/s. Telenor blir slått på hastighet av Ice en god del steder og for folk som har hytte i et område med bra ice-dekning og uten turbo3g kan dette være et godt alternativ.

Men, det er ikke bare toppfart som teller. Ofte er det viktigste bare å kunne komme på nett med ok hastighet. Det finnes lite som er mer frustrerende enn å ikke kunne lese viktig e-post, og da kan man godt vente noen sekunder.

Ice har rett og slett for mange dekningshuller, og i randsonene er oppkoblingen for ustabil, og man risikere å måtte logge seg på om igjen. Vårt erf#229 er også at Telenor har bedre og mer stabil dekning enn Netcom og Ice i slike utkantområder, og at de jevnt over gir bedre hastigheter enn Netcom også når det gjelder edge-dekning.

Telenor gjør det klart best på dekning dypt inne i bygninger. Muligens skyldes dette tettere sendernett. De er også de eneste som klarer å holde deg pålogget bedriftens nettverk (VPN) gjennom t-banetunellene fra Lambertseter til Oslo S. Netcom faller ut ett sted hver gang, Ice er sjanseløse.

Med Telenor har vi også opplevd å kjøre fra Oslo til Espa ved Mjøsa, uten å falle av jobbnettverket en eneste gang.

Netcom har nærmet seg Telenor det siste året, men på ett punkt er Telenors nett fremdeles fullstendig overlegent. Det er når man skal sende fra seg informasjon. Ice kan riktignok være vesentlig raskere noen steder, men igjen er det for mange huller. Og her slår Telenor Netcom ned i støvlene.

Grunner til å velge Telenor: Mest stabile, best hastighet i byene. Lav hastighet, men sikker dekning utenfor byene. Vil sannsynligvis gi deg mest fart og minst problemer der du oftest ferdes.

Gå tilbake til testen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.