Søndag publiserte Demokratene tall som viser at Pete Buttigieg så vidt vant over Bernie Sanders i Iowa i kampen om å bli partiets presidentkandidat i årets valg.

Oppdaterte resultat fra Det demokratiske partiet i Iowa viser at Buttigieg får støtte fra 14 delegater og at Sanders vinner 12 delegater. Elizabeth Warren vinner åtte delegater, Joe Biden seks og Klobuchar én i nominasjonen 3. februar, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetsbyrået AP har gått gjennom de oppdaterte resultatene og mener det fremdeles er umulig å kåre en vinner. Resultatet er ikke korrekte, kommer kanskje ikke til å bli det og bør fremdeles undersøkes, skriver nyhetsbyrået.

De oppdaterte resultatene viser at Buttigiegs ledelse er på 0,09 prosentpoeng.

Kandidatene hadde frist på seg til fredag til å be om en gjennomgåelse av resultatene. Denne er fristen er forlenget til mandag klokken 19.

Demokratenes partileder Tom Perez har allerede krevd en gjennomgåelse av resultatene. Natt til mandag opplyser valgkampapparatet til Bernie Sanders at senatoren fra Vermont også krever en kontroll av deler av opptellingen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.