Tel Aviv (NTB-TT-AFP): I en uttalelse fra den israelske statsministerens kontor sent lørdag står det at den svenske ambassadøren vil bli invitert til en samtale i utenriksdepartementet i Jerusalem, uten å oppgi når dette vil skje.

– Utenriksminister Avigdor Lieberman beklager at den nye statsministeren hadde hastverk med å komme med uttalelser om Sveriges holdning til anerkjennelse av en palestinsk stat, tilsynelatende før han hadde hatt tid til å studere saken i dybden, heter det i en uttalelse fra Liebermans kontor sent lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge svenske Aftonbladet lørdag hadde ikke den svenske ambassaden i Tel Aviv da hatt direkte kontakt med det israelske utenriksdepartementet.

– Vi har sett dette i mediene, men kan ikke bekrefte det. Ambassaden har vært stengt i dag, sa ambassadør Carl Magnus Nesser i avisen.

Også myndighetene i USA har kritisert den svenske beslutningen og mener anerkjennelsen av Palestina kommer for tidlig.

Sveriges ferske statsminister Stefan Löfven er imidlertid ikke bekymret og sier han ikke tror avgjørelsen kom som en stor overraskelse på USA, melder nyhetsbyrået TT. Og utenriksminister Margot Wallström har sagt klart ifra om at «det ikke er USA som bestemmer politikken vår».

Populære saker på DN.no:

Kjekt å forstå hva franske piker sier "bak ryggen din": «Hun sa jeg var høy og kjekk»

Hun har stjålet fra kongeparet og skjelt ut Jens Stoltenberg. Nå kan hun bli Aps nye nestleder: Dronningemnet

Tilbys inntil to årslønner for å si opp jobben

Kjære verden. Her er høydepunktene i norsk selvgodhet.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.