Professor Maurice Obstfeld blir ny sjeføkonom i Det internasjonale pengefondet (IMF), opplyser IMF-sjef Christine Lagarde i en pressemelding mandag.

Professor Maurice Obstfeld blir ny sjeføkonom i IMF.
Professor Maurice Obstfeld blir ny sjeføkonom i IMF. (Foto: University of California, Berkley.)
Tidligere har det blitt kjent at den nåværende sjeføkonomen i IMF, Olivier Blanchard, skal gå av med pensjon.

Obstfeld er ventet å ta over stillingen etter Blanchard 8. september 2015, ifølge meldingen.

- Obstefelds akademiske bakgrunn og internasjonale erfaring gjør at han vil bidra til et intellektuelt lederskap i IMF. Han er kjent over hele verden for sin kunnskap om internasjonal økonomi og er regnet som en av makroøkonomene i verden med størst innflytelse, sier Lagarde i pressemeldingen.

Tidligere har Obstfeld vært professor i økonomi på University of California, Berkley. Han har også vært rådmann for flere regjeringer og konsulert sentralbanker over hele verden.

For tiden er Obstfeld medlem av USA-president Barack Obamas råd av økonomer, med permisjon fra Berkley. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Meglerhus: Frontline vil påvirkes fordelaktig av en tilbakevending av iransk oljeproduksjon

Positiv åpning på Wall Street

Har liten glede av bankåpning

Se DNTV: En gresk viking

En gresk viking
Han har hakekors på armen, liker vikinger, men er ingen nazist. Ilias Kasidiaris ønsker å ta makten i Hellas.
00:45
Publisert: