IMF senket tirsdag sitt vekstanslag for Europa for i år til 2,4 prosent fra 2,75 prosent, slik det ble anslått i oktober i fjor.

Sjeføkonom Olivier Blanchard i IMFs sier ESB allerede studerer ulike stimuleringstiltak for å øke forbruket og investeringer.

Blanchard fremhevet at deflasjon eller lav inflasjon kan gjøre det vanskelig for både regionen og de​ 18 eurolandene å fortsette gjenoppbyggingen etter den markante, økonomiske nedgangen.

ESB-sjef Mario Draghi har ved tidligere anledninger takket for IMFs råd og sagt at ESB vil handle slik de selv mener er best.

Til tross for den generelle trenden i Europa, ventes en sterkere vekst i Ungarn og Polen på grunn av en økning i innenlandsk etterspørsel.

IMF tror også at veksten i verdensøkonomien blir lavere enn tidligere ventet. Fondet anslår at verdensøkonomien vil vokse med 3,6 prosent i år og 3,9 prosent neste år.

Fondet var mer optimistisk før Ukraina ble kastet ut i krise med annektering av Krim. Vestens økonomiske sanksjoner har forverret Russlands kraftige økonomiske nedgang og IMF er bekymrer for at virkningen kan spre seg utover regionen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.