Tirsdagens nyhet om at det østeriske oljeselskapet OMV kjøper 20 prosent av Edvard Grieg- feltet (tidligere Luno) for rundt 250 millioner euro, er veldig positivt for prisingen av de omkringliggende funnene Johan Sverdrup og Ivar Aasen på Utsirahøyden i Nordsjøen, mener meglerhuset Carnegie.

Oljeanalytiker Martin Vold i Carnegie skriver i en oppdatering til sine kunder at prisingen av Edvard Grieg-andelen gir god støtte til Lundin, Det norske og Statoil. Selskapene har ikke interesser i Edvard Grieg-feltet, men i nærliggende Johan Sverdrup og Ivar Aasen.

OMV kjøpte 20 prosents andel av Edvard Grieg for 8,7 dollar per fat pluss betaling basert på utviklingen av visse milepæler. Dette presser prisen opp til 9,9 dollar per fat.

Med utgangspunkt i 8,7 dollar per fat, verdsetter det Det norskes andel i gigantfeltet Johan Sverdrup og Ivar Aasen til 129 kroner per aksje.

company:detnor

-Dagens transaksjon støtter en verdi høyt i området 6-10 dollar fatet som vi har operert med. 9 dollar per fat ser nå mer realistisk ut enn 8 dollar per fat", skriver Vold.

Det norske har i tillegg 35 prosents eierandel i det mindre Ivar Aaasen-feltet (tidligere Draupne) som ligger bare noen få kilometer fra Edvard Grieg.

-Dagens handel er klart positiv for vår 5,7 dollar per fat-verdivurdering av Ivar Aasen-feltet, skriver Carnegie i notatet.

Carnegie verdsetter nå eierandelene i Johan Sverdrup til mellom 8-26 kroner per aksje i Statoil, 52-183 kroner for Lundin Petroleum og 56-159 kroner per aksje i Det norske.

Det norske-aksjen (DETNOR) stiger 4,8 prosent til 93,30 kroner på Oslo Børs onsdag formiddag.

Blar opp 250 millioner euro for andel i Nordsjø-felt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.