- Vi ser på flere tidligfaseprosjekter og vi klarer ikke helt å motstå fristelsen av at det er en fantastisk mulighet for å få låst inn lave rater. Samtidig faller kostnadene og reservene er der. Vi synes det er er facinerende å leke litt med tanken på om det kunne være mulig å få sanksjonert et prosjekt eller to før Johan Sverdrup.

Det sier konsernsjef Karl Hersvik i Det norske oljeselskap til TDN Finans under Akers kapitalmarkedsdag tirsdag.

Han ønsker ikke å være konkret på hvilke prosjekter det er snakk om, men sier at dersom man ser på porteføljen ligger det i kortene at det enten blir en serie av Alvheim-prosjekter, North of Alvheim eller liknende.

- Hva med nye stand-alone prosjekter?

- Det kommer jo an på hva vi får kjøpt, sier han.

Når det kommer til kjøp og salg av eiendeler i markedet sier han at han er overrasket over at det ikke har vært større aktivitet i markedet etter at oljeprisen har hentet seg inn.

- Vi har vært aktive og vil fortsette med det. Ønsket vårt er å i så stor grad som mulig posisjonere Det norske som en aktør som kan bygge på vår industrielle erfaring. Gitt at prisingen er interessant vil Det norske fortsette å være aktivt i M&A-markedet, sier han.
 

Les også: Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama

Raider norske småbryggerier

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise

 

Se DNtv:

Brexit på to minutter:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.