Saken er utvidet.

Det norske oljeselskap (DNO) har inngått en syvårig reservebasert lånefasilitet på tre milliarder dollar (18,6 milliarder kroner), med rente libor pluss 2,75 prosentpoeng, melder selskapet tirsdag.

Fasiliteten er garantert av BNP Paribas, DNB, Nordea og SEB og inkluderer i tillegg en ikke bindende trekkrettighet på én milliard dollar.

«Denne langsiktige lånefasiliteten vil erstatte brofinansieringen på 2,2 milliarder dollar ved gjennomføring av oppkjøpet av Marathon Oil Norge og vil refinansiere Det norskes nåværende lånefasilitet», heter det i meldingen.

Det er også en rentemargin på ubenyttet kreditt på 0,25 prosent eller 0,5 prosent avhengig av hvor sted del av rettigheten selskapet benytter seg av.

Billigst

Det norske oljeselskaps reservebaserte lånefasilitet er den billigste finansieringsformen for et oljeselskap, sier IR-direktør Jonas Gamre i Det norske oljeselskap til TDN Finans tirsdag.

- Lånefasiliteten er en del av refinansiering av selskapet som blir gjort i forbindelse med oppkjøpet av Marathon Oil Norge, og skal også brukes til utbygging av Johan Sverdrup og Ivar Aasen, sier Gamre.

- Økt kapasitet

Da selskapet meldte om kjøpet av Marathon Oil sa de at de var i dialog med bankene om en reservefasilitet på 2,75 milliarder dollar.

- Det er økt kapasitet fra bankene til å låne ut penger. Betingelsene er gode, og er en bedring fra det vi hadde tidligere, sier Gamre.

Han viser også til at det i tillegg er en ikke-bindene trekkfasilitet på en milliard dollar i avtalen.

- Dette er en reserverbasert belåning med sikkerhet i reservene i bakken, og har en god avbetalingsplan med tanke på våre reserver. Dette er den billigste finansieringsformen for et oljeselskap, sier Gamre.

Les også:
Kaster bort strøm for milliarder
Kjøpte niroms leilighet til én mill. under takst
Frykter bakrusen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.