I sommer klaget Det norske oljeselskap, der Kjell Inge Røkke er storeier, på fordelingen av eierandeler på det gigantiske Johan Sverdrup-feltet.

Fordelingen, som ble kunngjort i starten av juli, gir Det norske en eierandel på bare 11,5733 prosent. I februar var de fire andre felteierne villig til å gi selskapet 11,8933 prosent. Forskjellen utgjør rundt én milliard kroner i nåverdi.

Mandag morgen kom avgjørelsen fra Kongen i statsråd:

«Ved kongelig resolusjon 18. desember 2015 er det besluttet at Olje- og energidepartementets vedtak opprettholdes», heter det i en melding fra departementet.

Les også: Det norske klager på Sverdrup-fordeling

  Kom midt i julehøytiden

Det norske oljeselskap ble kjent med departementets avgjørelse søndag kveld. Kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Bøske sier til DN at det er styret som må avgjøre om selskapet nå kommer til å ta saken til retten.

En styrebehandling vil trolig ikke bli gjennomført før over jul.

- Avgjørelsen kom nesten midt i julehøytiden, så det spørs om vi rekker å samle styret før jul, sier Bøske til DN.

  Vil bruke god tid

Bøske sier selskapet vil ta seg god tid til å gå gjennom departementets begrunnelse:

- Vi vil bruke den tiden som er nødvending for å vurdere utfallet av klagebehandlingen. Det vil til slutt være styret i Det norske som vil avgjøre eventuelt videre skritt.

Det norske-styreleder Sverre Skogen var ikke tilgjengelig for kommentar.

DN kommer tilbake med mer.

Røkke får enda mindre i Sverdrup-fordeling

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.