Det skriver NRK søndag.

En kilde nær forhandlingene sier til NRK at Petoro og Det norske oljeselskap frykter at verdier blir tilført Lundin Petroleum og Mærsk på bekostning av norske interesser.

«For få dager siden var det krisemøte hos olje- og energiministeren der alle selskapene møtte med både toppsjefer og styreledere. Der skal statsråden ha blitt fortalt at forhandlingene står i stampe og at det blir svært vanskelig å komme til enighet», heter det.

Ifølge Statoil skal utbyggingsplanen (PUD) overleveres fredag 13. februar.

Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil sier til NRK at han er helt overbevist om at det skal bli en god og solid utbyggingsplan.

Bakgrunnen for striden om verdiene, er at feltet egentlig er to felt som er slått sammen til ett. Dermed tar selskapene med seg ulike eiendeler inn i lisensen og det har vist seg vanskelig å verdsette de ulike reservene, skriver NRK.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.