Sjefer har en tendens til å gjenta seg selv og snakke i klisjeer. Business.dk har imidlertid oversatt sjefens språk til hva vedkommende i virkeligheten mener.

1. Sier sjefen: ”Jeg synes makt er et litt negativt ord. Jeg vil heller kalle det for innflytelse”

Det mener sjefen: ”Jeg er vant til å få viljen min. Det har jeg alltid fått, det gjør jeg i dag og det vil jeg fortsatt få inntil virksomheten går overende.

2. Sier sjefen: "Mitt familieliv er harmonisk og lykkelig”

Det mener sjefen: ”Min kone/fillipinske aupair/underbetalte tenårings-barnepasser/polakker/ukrainere tar seg av alt det praktiske i hjemmet.

3. Sier sjefen: ”Kommunikasjon er alfa og omega – man kommer langt med dialog”

Det mener sjefen: ”Takk og pris for at jeg ansatte kommunikasjonsdirektøren/IR-Relations/HR-avdelingen, så jeg slipper unna disse vanskelige medarbeiderne.

4. Sier sjefen: ”Jeg er uten tvil visjonær. Det er viktig for en leder å se tingene i et langsiktig perspektiv.

Det mener sjefen: ”Drift kjeder meg/jeg er i virkeligheten utrolig lite oppfinnsom/jeg betaler konsulenter for å gi meg visjonene.

5. Sier sjefen: ”Dette er ikke min fortjeneste – det er medarbeidernes"

Det mener sjefen: ”Jeg er genial"



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.