Stein Erik Hagen kjøper gave- og interiørvarekjeden Kremmerhuset for et ukjent pengebeløp, ifølge Finansavisen onsdag, som selv anslår prisen til 200 millioner kroner.

Kjøpet skjer gjennom Hagen-selskapet Centurie, tidligere jernvare- og kjøkkenutstyrskjeden Jernia.

Selgerne er gründer Jens Otto Hoff med familie, som har vokst selskapet til 65 butikker hvorav 2 i Sverige siden oppstarten i Trondheim i 1979.

De siste årene har butikk-kjeden som selger alt fra pynteputer til kjøkkenvekter levert et resultat før skatt på 32-33 millioner kroner, ifølge FA.

Centurie-sjef Knut Thjømøe lover imidlertid både rekordomsetning og rekordresultat i 2014, og ingen store omveltninger. Kun store innkjøps- og logistikksynergier.

Nå varsler toppsjefen ytterligere fotfeste innen jernvare- og interiørvaresegmentet.

- Bransjen er preget av en del enkeltstående "mann og konebedrifter". Vi ser for oss å gjøre mer konsolidering, sier Thjømøe til Finansavisen.

Les også: USA i dag: De tjener 1,8 mrd. i snitt

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.