Hodejegere ser det som en fordel at kandidatene de skal rekruttere er fysisk aktive og har en eller annen form for trening på cv-en, skriver Dagens Næringsliv.

Kan du fortelle at du trener og driver fysisk aktivitet, stiller du ofte sterkest når headhuntere skal rekruttere nye medarbeidere for sine oppdragsgivere.

Les også: Triksene som gir deg jobb nå

-Like viktig for kontorjobber
- Vi vet at det henger litt i hop. Vi vil gjerne vurdere hele mennesket. De fleste oppgavene vi rekrutterer til er ganske krevende. Da er det viktig at kandidatene har noe å stå imot med. Det er like viktig for dem som skal jobbe med administrative oppgaver å være i fysisk form, sier hodejeger Thor Berger i rekrutteringsfirmaet Hoder.no i Lørenskog til DN.

Berger sier det er mange som tar med i søknaden at de er fysisk aktive.

Partner Hard Olav Bastiansen i A'head Search & Selection i Stavanger er enig i at det er et pluss med fysisk aktivitet.

- Folk som trener med en målsetning om holde seg i fysisk form og å bli gode i noe kan vi se som et uttrykk for at de er målbevisste og villige til ekstra innsats for å oppnå fastsatte mål i jobbsammenheng også. Dessuten er trening viktig for å ha overskudd i krevende jobber, sier Bastiansen til DN.

Les også: Tar med mamma på jobbintervju(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.