Juleølet er på plass i butikker og på polet. DN.no har i år i samarbeid med DN VInklubb latt leserne kåre det beste ølet i seks utvalgte klasser.

Les reportasjen fra testen og hvordan den ble utført her: Teste, ikke feste

I tabellene under kan du se hvor mange poeng hver av de 43 ølsortene fikk. I noen av kategoriene var vinneren temmelig klar, i andre var det bare desimaler som skilte vinneren fra andre plass.

Lite bryggeri, stor seier
Det lille, familieeide Egersund-bryggeriet Berentsens Brygghus utmerker seg med å ta førsteplassen i begge kategoriene de leverer øl i.

Panelet bestod av 20 personer med vidt forskjellig erf#229 og ekspertise på øl, fra hjemmebryggeren, ølekspterten, den helt vanlige øldrikker til en selverklært ikke-øl-liker.

Alle ølsortene er smakt blindt, det vil si at panelet ikke har visst hvilket ølmerke de har smakt på før etter at alle karakterer er satt. Paneldeltakerne hadde ikke anledning til å konferere med hverandre under testen.

Testerne har gitt ølet poeng etter utseende, lukt, smak, balanse, munnfølelse, fylde/kropp og ettersmak, der smak har telt mest.

Poeng er oppgitt i snitt.

25 - 32 poeng: Fremragende

16-24: Meget bra

10-15: Bra

0-9: Ikke drikkbart

Vinneren i hver klasse er uthevet.
Vinner: Munkholm

Taper: St. Clausthaler
 


 
 

Vinner: Berentsens Julefnugg

Taper: Mack Juleøl
 

Vinner: Berentsens Juleavec

Taper: Aass Juleøl Premium
 

Vinner: Jacobsen Golden Naked Christmas Ale

Taper: Brewdog Santa Paws

Les reportasjen fra testen og hvordan den ble utført her: Teste, ikke feste

Uenig med juryen? Diskutér øltesten under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.