Følg saken: Søndag ble det kjent at Petter Jansen får sparken som sjef for SAS Braathens. Les siste oppdatering her.

Petter Jansen tiltro som administrerende direktør for det nye flyselskapet SAS Braathens 15. april 2004.

Jansen er mannen som fikk i oppgave å få nordmenn til å akseptere at SAS overtok Braathens og lagde et nytt, sammenslått flyselskap. Med to svært ulike bedriftskulturer – to erkekonkurrenter som skulle trekke sammen – ble det en tøff jobb, men Jansen hadde opplevd fusjoner og endringer før.

Bankmannen
Jansens bakgrunn var først og fremst bank og forsvar, men han var heller ikke ukjent med luftfart før han overtok ledelsen av det nye selskapet.

Før Petter Jansen ble sjef for SAS Braathens, var han konserndirektør i DnB med ansvar for personkundeområdet. Da DnB og Gjensidige Nor skulle finne ledere til den nye fusjonerte storbanken kom ikke Jansen opp. Da han ble ansatt i SAS våren 2004 hadde han permisjon fra konserndirektørstillingen i DnB Nor for å arbeide som stipendiat ved Europaprogrammet.

Petter Jansen har også hatt ledende stillinger i Kredittkassen og Postbanken før han ble en del av DnB-ledelsen.

- Petter Jansen har bred erf#229 fra større endringsprosesser og har i sine tidligere stillinger vektlagt kompetanseutvikling og kundeorientering av serviceorganisasjoner. Han har vært med på en rekke større fusjoner innen norsk næringsliv, og har i den forbindelse vist gode resultater gjennom prestasjonsorientering av kulturer, skrev SAS i en pressemelding i forbindelse med ansettelsen av Petter Jansen.

Jansen har også bakgrunn fra Forsvaret, hvor han sluttet som oberstløytnant.

Fornebu-sjef
SAS Braathens-sjefen var heller ikke ukjent med luftfart da han ble valgt til den viktige stillingen for SAS-gruppens nye selskap i Norge – konsernets største selskap.

Petter Jansen var i flere år sjef for den tidligere hovedflyplassen på Fornebu. Under Jansen - i 1995 – ble Fornebu utnevnt til ”Airport of the year in Europe”.

- Vi lyktes med endringer på bakken. Nå synes jeg det skal bli spennende å gjøre tilsvarende i luften, sa Petter Jansen da han ble ansatt i SAS Braathens.

Av annen luftfartsrelatert erf#229 kan Jansen også se tilbake på en periode som regjeringsoppnevnt medlem av det nasjonale sikkerhetsutvalget for luftfart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.