Når den rikeste personen som har levd på jorden skal kåres blir både Bill Gates og Warren Buffett smågutter.

Den største formuen noensinne skal nemlig ha tilhørt Mansa Musa, konge i Maliriket fra 1312 til 1337.

Det er nettsiden Celebritynetworth som ifølge di.se har rangert de rikeste menneskene noensinne med utgangspunkt i hva disse personenes formue var på topp, og deretter inflasjonsjustere tallene til dollarverdien i 2012.

Og skal vi tro Celebritynetworth hadde Mansa Musa en formue i dagens pengeverdi på 400 milliarder dollar (i overkant av 2250 milliarder kroner). Det kan sammenlignes med en av de rikeste personene i moderne tid, Microsoft-gründer Bill Gates, som på topp hadde en formue tilsvarende 136 milliarder dollar.

Mansa Musas formue kom hovedsaklig fra omfattende gull- og saltproduksjon. Hans enorme gullbeholdning finnes også beskrevet fra en pilegrimsreise til Mekka da han ifølge historien hadde med seg 100 kameler som hver og en var lastet med knappe 140 kilo gull. I følget skal det også ha vært 500 slaver som alle bar på rundt to kilo gull hver.

På plassen bak Mansa Musa havner bankfamilien Rothschild som på det meste var gode for 350 milliarder dollar i dagens verdi.

På tredje plass over tidenes rikeste følger oljemagnat, industribygger og filantrop John D. Rockefeller. Da han døde i 1937 utgjorde formuen hans ifølge magasinet Fortune en andel på 1,54 prosent av USAs brutto nasjonalprodukt.

Fjerdeplassen går til Andrew Carnegie, som tjente seg søkkrik på stål og hadde en formue tilsvarende 0,6 prosent av USAs brutto nasjonalprodukt da han døde i 1919.

Nummer 10 på listen, Cornelius Vanderbilt, er kanskje ikke like kjent for de fleste. Mannen hadde en rekke jern i ilden, men er kanskje mest kjent for sin rolle i jernbaneutbyggingen i USA. Da han døde i 1877 utgjorde formuen 1,15 prosent av det amerikanske nasjonalproduktet.

Verdenshistoriens 20 rikeste :


Les også: Norges suverent rikeste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.