Frankfurt, Tyskland: En av ytterst få nyheter som vi ikke kjente til på forhånd, dukket opp hos Nissan igår ettermiddag, da de avduket en ny generasjon av suven X-trail.

Borte er de kantete og boksaktige linjene fra dagens modell. De mer avrundede formene på bilen i Frankfurt viser klart slektskap til Nissans andre suver, som Murano og Qashqai.

Nissan har i mange år solgt stort sett kun lillebroren Qashqai, og de to siste årene elbilen Leaf. Når den nye generasjonen X-Trail kommer på markedet neste sommer, får de enda et ben å stå på.

 

Foreløpig er det få tekniske opplysninger om bilen, men den kommer både med forhjulsdrift og firehjulsdrift. Ifølge produsenten skal den fine terrengfremkommeligheten beholdes fra dagens modell. Motormessig vil ikke Nissan si noe ennå.

- Det vet vi ikke ennå, men vi snakker downsizing og 20 prosent besparelse på forbruket, sier Marina M. Bakkum, PR-sjef hos den norske importøren.

Bilen har et romslig bagasjerom og blir å få som syvseter.

Også interiørt har det helt klart skjedd ting. Nissan har satset på mer avrundede former og bedre materialkvalitet.

 

Suv-klassen er et stadig voksende segment i Norge, og Nissan vil med denne bilen øke sin tilstedeværelse på markedet.

X-Trail kommer på veien sommeren 2014, men allerede før det kommer det en ny utgave av den populære lillebroren Qashqai. En bil som ennå ikke er vist frem.

 

Les flere nyheter fra Frankfurt:

<b>Grønn luksus drypper på folket</b>

<b>Spår Suzuki-suksess </b>

<b>Volkswagen frir til ungdommen</b>

<b>Porsches fantastiske fartsmaskin</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.