Byggeaktiviteten pågår for fullt i det som kalles Operakvarteret i Børvika i Oslo.

Nå bekrefter Oslo S Utvikling at selskapet sannsynligvis selger DnB Nors nye hovedkontor på 85.000 kvadratmeter før nyttår, skriver Dagens Næringsliv.

Det er den kraftige prisoppgangen på kontorokaler i Oslo som frister Oslo S Utvikling til å selge.

Bare det siste halve året er salgsprisene på enkelte kontorlokaler i Oslo ifølge DNs ekspertpanel på næringseiendom steget med opptil 30 prosent. Aldri tidligere har salgsprisen steget så mye på så kort tid.

Bare DnB Nors hovedkontor alene kan få en salgssum på oppunder fem milliarder kroner. Det vil i såfall bli det største eiendomssalget som er gjennomført i Norge.

DnB Nors nye hovedkontor er så stort at det er fordelt på tre høyblokker som blir bundet sammen av en sammenhengende kontoretasje under bakkeplan.

Flere aktuelle kjøpere
I tillegg planlegger Oslo S Utvikling å selge nabobygget, revisjonsselskapet Deloittes nye hovedkontor, med en estimert pris på over 700 millioner kroner.

Det er flere aktuelle kjøpere. En av interessentene er ifølge DN trolig Vital Eiendom, som er eiendomsdivisjonen i DnB Nors eget livselskap. I tillegg har det vært betydelig internasjonal interesse fra mange nasjonaliteter.

DnB Nors leiepris i sitt nye hovedkvarter skal ligge på 2850 kroner kvadratmeteren og avtalens varighet er 15 år. I tillegg til leieprisen skal DnB Nor ha betalt et kontantbidrag for bankspesifikke løsninger. Samlet kommer den reelle leieprisen opp i rundt 3100 kroner, som senere er inflasjonsjustert.

I tillegg betaler banken en momskompensasjon til utbygger for de delene av virksomheten som har momsfritak. Den relativt høye leieprisen skyldes at avtalen ble inngått sommeren 2008, mens markedet ennå var på topp, før finanskrisen.

Les også: Boligprisene nådde tidenes topp i mai

- Vil koste politisk blod å øke boligskatten

Oslos folketall eksploderer - men ikke nødvendigvis boligprisene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.