- Fremtidsrettede virksomheter må tiltrekke, beholde og legge opp til karriereprogrammer som hjelper kvinner frem til lederroller, sier innovasjonsdirektør Kirsti Kierulf i Accenture.

Evnen til å takle utfordringer er nøkkelen til karriereutvikling, viser en ny internasjonal undersøkelse fra Accenture. Og karriereutviklingsprogrammer som bidrar til å styrke disse evnene, særlig for kvinner, gir klare fordeler for virksomheter.

Mens de spurte er delt i forhold til om menn eller kvinner i størst grad har denne egenskapen, tilbyr 6 av 10 virksomheter kvinner karrierefremmende arbeidsoppgaver og 4 av 10 forbereder kvinner på seniorlederroller.

Undersøkelsen er gjennomført blant 500 ledere i store og mellomstore bedrifter i 20 land i Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika.

Les også:
På sjefstoppen i Norden
Derfor har krisen skapt bedre sjefer

Kutter ikke lederprogrammer
Her avdekkes det også at mange utviklingsprogrammer spesielt rettet mot kvinner fortsatt kjøres - til tross for finanskrisen.

Halvparten rapporterte at deres bedrifter ikke har gjort noen endringer i ledelsesprogrammene for kvinner det siste året. 14 prosent svarte at de har skjerpet programmene.

Dette gjør de konkret:

* 48 prosent har interne mentorer

* 46 prosent tilbyr arbeidslivsprogrammer

* 37 prosent tilbyr eksterne coacher

* 24 prosent utpeker talspersoner for kvinner tidlig i deres karriere

- Kombinasjonen av tilpasningsdyktighet, fleksibilitet og gjennomslagsevne er de nye kriteriene for å bevege seg oppover karrierestigen. I en tid med økonomisk usikkerhet og intens konkurranse vil selskaper som fokuserer på disse evnene i sitt lederskap ha en klar fordel, sier Kirsti Kierulf.

 

Skaper balanse mellom jobb og fritid
Få av de spurte lederne sier at de har fjernet lederutviklingsprogrammer, veiledningsaktiviteter eller lederprogrammer for minoritetsgrupper. Samtidig svarte 18 prosent at de i moderat eller stor grad har økt lederutviklingsprogrammene, 22 prosent har økt mentorprogrammene og 17 prosent har forbedret sine lederprogrammer for minoritetsgrupper.

Nesten halvparten sørger for interne mentorer og programmer for å tilrettelegge for balanse mellom arbeidsliv og fritid.

- Organisasjoner og bedrifter må sørge for at kvinner som presterer godt får et bredt spekter av erf#229er, inkludert kursing og veiledningsvirksomhet for å øke disse evnene. Det vil bidra til å gi dem den selvsikkerheten som kreves for å lykkes i topplederposisjoner, sier Kierulf.

Les også:
Foretrekker at sjefen er mann

Hvordan få flere kvinner til å bli ledere? Diskutér saken! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.