I et brev til de ansatte i banken, som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til, skriver styreleder Paul Achleitner at det er satt i gang en intern gransking av bankens rolle i rentetriksingsskandalen som har rystet finansverdenen de siste ukene.

– Så langt i etterforskningen kan vi si at ingen tidligere eller nåværende medlemmer av styret har hatt noen upassende rolle i saken, skriver Achleitner i brevet.

– Etterforskningen har vist at et begrenset antall ansatte, som handlet på eget initiativ, opptrådte på en måte som ikke er i tråd men bankens standarder. Vi har fulgt dette opp, skriver han.

Libor-renten (London Interbank Offered Rate) er en styringsrente som gjelder for lån mellom banker. Ved å sette renten ned til et urealistisk lavt nivå, kan banker lure markedet til å tro at de står sterkere enn de egentlig gjør. Det er dette den britiske storbanken Barclays ble anklaget for i juni, og som førte til at både toppsjef Bob Diamond og styreleder Marcus Agius måtte gå av.

Etterforskere mistenker at de Barclays-ansatte sto i ledtog med ansatte i flere andre europeiske storbanker. (©NTB)

Les mer:
<b>EU vil kriminalisere rentetriksing</b>
Europeiske storbanker etterforskes for rentetriksing
Gigantsøksmål etter rentetriksing
Rentetriksing-skandalen: - En sak som angår mange banker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.