Varsleren Eric Ben-Artzi, som hjalp til med å avsløre juks i regnskapsføring i Deutsche Bank, har avslått en millionbelønning fra amerikanske Securities and Exchange Comission (Sec) i protest mot myndighetenes unnlatelse av å straffe ledere i banken, melder Financial Times.

Belønningen han har fått tilbud om er på 8,25 millioner dollar, tilsvarende om lag 67 millioner kroner.

En av tre varslere

Ben-Artzi, som tidligere var ansatt i Deutsche Bank, var en av tre varslere som rapporterte inn til myndighetene om fusk i regnskapsføringen i banken i 2010 og 2011.

I mai 2015 ble Deutsche Bank ilagt en bot på 55 millioner dollar. Ben-Artzi har fått tilbud om en 15 prosents andel av boten, som tilsvarer 8,25 millioner dollar.

- Banken er offeret

Til FT sier Ben-Artzi at banken er offeret for regnskapsjukset, og at det er urettferdig at bankens aksjonærer må betale for boten.

- Samtidig sitter pensjonerte toppledere med mullionbonuser basert på den uriktige fremstillingen av bankens balanse. Det er derfor skuffende at Sec i 2015, etter en lengre etterforskning med bidrag fra flere varslere, ilegger aksjonærene i Deutsche Bank bot i stedet for de ansvarlige lederne, sier Ben-Artzi.

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt fra DNtv:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.