Deutsche Bank og Capital One ble i april stevnet av to demokratkontrollerte komiteer i Kongressen. Kravet går ut på at de to bankene må utlevere dokumenter knyttet til Trump og familiens næringslivsvirksomhet.

Trump gikk til sak for å stanse utleveringen av dokumentene, men tirsdag led han et nytt nederlag.

I en 106 sider lang kjennelse tirsdag skriver en føderal ankedomstol i New York at bankene må rette seg etter stevningene fra Kongressen. Presidenten kan imidlertid motsette seg utlevering av visse dokumenter som inneholder sensitive personlige opplysninger som ikke er knyttet til de pågående etterforskningene, ifølge kjennelsen.

Det understrekes samtidig at det kun er snakk om et begrenset antall unntak.

Det er ventet at Trump vil anke avgjørelsen til høyesterett.

Trump forsøker også å hindre demokrater og en statsadvokat i New York i å få fatt i ligningsattestene hans fra en periode på åtte år.

I motsetning til sine forgjengere nektet Trump å gi offentligheten innsyn i sine ligningsattester i forbindelse med presidentvalget i 2016. Helt siden 1970-tallet har alle amerikanske presidenter gjort dette, til tross for at loven ikke krever det.

I november uttalte Trump at han vil offentliggjøre informasjon om sine finanser før neste års presidentvalg, men uten å si noe om hva han vil legge fram.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.