I oktober og november kommer mer enn 2,6 millioner nordmenn til å få brev i posten om hvordan de velger seg en digital postkasse.

– Mange vil kanskje synes at det er et paradoks at det offentlige sender informasjon om digitale brev på papir, men målet er nettopp å kunne sende flere brev digitalt i fremtiden. Da er vi avhengige av at folk har valgt en postkasse som vi kan sende digitale brev til, sier direktør Steffen Sutorius i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

En digital postkasse skal være langt sikrere enn din vanlige innboks og særlig det offentlige bruker slike for å kunne sende sensitivt materiale som for eksempel skatteoppgjør, vedtaksbrev og helseopplysninger.

Difi har regnet ut at det offentlige kan spare nærmere 400 millioner kroner hvert år på å sende slike dokumenter digitalt framfor med brev.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.